Generația filologisme

           Fondator: Alina Roiniță
           Cofondator: Alina Partenie

Filologisme.ro (Online) = ISSN 2601 – 5269

ISSN-L 2601 – 5269

 

Alina Roiniță, filolog. Pasionată de lingvistică, poetică și stilistică. Pasionată de studiul poeziei. Pasionată de educație nonformală și incluziune socială. Pasionată de dezvoltarea de metode educaționale de învățare bazate pe literatură.

11zon_cropped (11)
11zon_cropped (12)

 

Alina Partenie, filolog. Pasionată de cercetare. Într-o neîntreruptă căutare, o permanentă descoperire, o continuă mirare. Deoarece cuvântul – sub toate formele lui–, imaginea, cultura, sunetul ar trebui să se completeze, răspunzând multora dintre neliniștile lumii contemporane.

 

 

Corina Hagiu, filolog. Pasionată de literatură. Pasionată de critică literară. Pasionată de tot ceea ce nu se vede în text. Pasionată de „belle arte”.

11zon_cropped (7)
11zon_cropped (10)

 

 

Alina Ioana Stan, filolog. Pasionată de tradiție, educație și artă, pilonii de rezistență ai unei culturi. Pasionată de lingvistică românească, fiindcă „a vorbi despre limba română este ca o duminică” (Nichita Stănescu).

 

 

Ștefan-Marius Deaconu, istoric. Pasionat de educație și de sistemul universitar. Marius crede că experiențele din trecut reprezintă șansa noastră de a avea o tranziție mai lină spre viitor.

11zon_cropped (3)
WhatsApp Image 2023-11-20 at 23,30,48-photoaidcom-cropped

 

 

Mihaela-Roxana Munteanu, filolog. Pasionată de pragma-stilistică, sociolingvistică, psiholingvistică și de comunicarea interculturală, anume de acea zonă de graniță în care științele umaniste și realitatea își dau mâna.

 
 
 
Livia Drobotă, specialist în comunicare. Pasionată de relații publice și diplomatice. Pasionată de mediul ONG. Pasionată de teme care vizează drepturile omului, combaterea formelor de discriminare și incluziunea grupurilor vulnerabile.
11zon_cropped (9)
11zon_cropped (15)
 
 
 
Ioana Andrei, filolog. Pasionată de educația timpurie. Pasionată de tradiție, culturi și civilizații. 
 
 

 

 

Ștefan-Alexandru Caracaleanu, student la Relații Internaționale și Studii Europene. Pasionat de sfera civică si democratică, de zona euro-atlantică, de arhitectura instituțională a Uniunii Europene și de aria diplomatică. 

11zon_cropped (6)

 

 

Beniamin B., expert în educație nonformală, formator și economist. Pasionat de contrastul cultural, de educație preventivă și de incluziune socială.