Armand Goșu la Cărturești Verona: „Putin împotriva Occidentului”

Miercuri, 6 martie, ora 19.00, la Librăria Cărturești Verona Demisol (Str. Pictor Arthur Verona 13-15, Bucureşti), va avea loc lansarea volumului Putin împotriva Occidentului. Războiul din Ucraina și noua dezordine mondială de Armand Goșu, publicat la Editura Polirom.

Participă: Teodor Baconschi, Alexandru Gussi, Lucian Popescu, Armand Goșu
Va modera: George Onofrei

Despre carte

„Miza războiului purtat de Putin împotriva vecinului său de la vest este mai mare decât destinul Ucrainei, echilibrul regional sau chiar cel european. De felul în care se va sfârși acest conflict depinde menținerea actualei ordini internaționale sau abandonarea ei, cu consecințe imprevizibile asupra întregii lumi pe termen mediu și lung. E o bătălie între democrație și dictatură, între regimurile liberale și cele autoritare. Nu este o competiție, căci aceasta ar presupune reguli și fairplay, ci o luptă pe viață și pe moarte între civilizația occidentală și dușmanii ei. Viitorul României depinde și el de rezultatul acestui război. Deși ar putea părea regionale, conflictele din Ucraina și Israel au potențialul de a schimba întregul sistem global, adică de a provoca în ordinea internațională modificări majore de calibrul celor produse de războaiele mondiale. Adversarii lumii libere se încălzesc pe margine.” (Armand Goșu)

Din cuprins:

Putin nu se mulțumește cu fâșii din Ucraina, o vrea pe toată pentru Rusia • Va fi atacată Republica Moldova? • Războiul Rusiei cu Vestul • Războiul, reacția României și soarta Rusiei • „Noul simbol al Rusiei – un baros pătat cu sânge” • „Astăzi, suntem mai aproape de Orwell decât de Stalin” • E un mister cum rezistă Ucraina. S-ar putea trezi rușii cu o dronă care să atace Kremlinul? • Cum vrea Putin să termine războiul • Războiul a intrat (și) în casele rușilor • „Povestea lui Prigojin și de ce se tem mereu politicienii ruși de armată”

Armand GOȘU predă din 2004 istoria politică a Rusiei și a URSS, istoria politicii externe și a diplomației sovietice, evoluții în fostul spațiu sovietic și introducere în istoria serviciilor secrete sovietice. Are un doctorat în istoria Rusiei, cu o teză despre politica externă a Imperiului Rus (Moscova, 1998). A avansat până la gradul de cercetător științific principal II la Institutul de Istorie „Nicolae Iorga” al Academiei Române, unde a lucrat între 1991 și 2001. A fost coordonator de programe la Institutul Român de Istorie Recentă (2002-2004). Din 2004 este conferențiar la Universitatea din București. A fost corespondent la Moscova pentru radio BBC, în anii 1995-1998 și 1999-2000. Între 2005 și 2010 a fost redactor-șef adjunct, iar în perioada 2013-2014 redactor-șef al Revistei 22, editată de Grupul pentru Dialog Social. De același autor: Euro-falia. Turbulențe și involuții în fostul spațiu sovietic (2016), Democrația sub asediu. România în context regional (coordonator împreună cu Alexandru Gussi, 2019), Istoria comunismului din România, vol. III: Documente. Nicolae Ceaușescu (1972-1975) (coeditor, Polirom, 2016), Rusia, o ecuație complicată (Polirom, ed. I, 2021, ed. a II-a, 2022), Între Napoleon și Alexandru I (Polirom, 2022), Putin, obsesia imperiului (cu ilustrații de Dan Perjovschi, Polirom, 2022).

One thought on “Armand Goșu la Cărturești Verona: „Putin împotriva Occidentului”

  1. Sunt foarte incantat sa particip la lansarea acestui volum remarcabil. Armand Gosu este unul dintre cei mai buni cunoscatori ai istoriei politice a Rusiei si a fostei URSS. In cartea „Putin impotriva Occidentului”, analizeaza cu precizie si acuitate geopolitica conflictul din Ucraina si consecintele sale asupra intregii lumi pe termen mediu si lung. Este o lectura esentiala pentru a intelege nu doar situatia actuala, ci si pentru a arunca o privire asupra viitorului incert.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *