Ia o carte și dă mai departe!

Imaginează-ți că poți da timpul înapoi, nu ai nici 14 ani și totul pare posibil. Poți deveni ce îți dorești: medic, profesor, pilot, polițist. Așa vei schimba lumea. Știi doar că înainte te așteaptă un examen care nu ar trebui să fie o povară, ci un final firesc pentru anii de școală.

Realitate: ai 13 sau 14 ani, ești prima generație care a făcut Clasa Pregătitoare, mereu a fost o surpriză ce vei studia. Ai frați mai mari și prieteni care s-au ajutat unul pe celălalt (lecții, teste, manuale, culegeri). Ei știau la ce să se aștepte, ba chiar aveau teme comune. Ei bine, la tine nu a fost așa. Ai avut mereu manuale nou-nouțe (ce bucurie!), tocmai apărute, iar așteptarea s-a extins de la an la an. Ai văzut la televizor că așa se face educație pentru viață, dar… Te simți singur și dezorientat.

A venit septembrie, iarăși fără manuale, iarăși incertitudine, s-au închis toate școlile din România, educația se face online și tu nu știi exact cum va fi examenul și ce subiecte și alte provocări te așteaptă. Cauți, întrebi, nu poți pleca în oraș, la librărie nu e nimic potrivit. Și atunci? Unde este visul tău? Nu s-a pierdut, dar trebuie să cauți…Primul pas ar fi o carte! Cartea de teste poate și puțin din teoria pe care educația online pentru viață a lăsat-o deoparte. La mijloc de noiembrie, apar primele cărți de modele posibile pentru Evaluarea Națională! Haideți să facem un pas și să le dăm o carte „ca model”, cine știe ce soluții vor găsi. Poate așa, un copil nu se va mai simți atât de dezorientat, atât de singur în fața unei variante și a altora promise.

Modelul de Evaluare Națională s-a schimbat de două ori în acest an școlar, manualele de clasa a VIII-a au lipsit din școli până în momentul de față, iar materialele auxiliare pentru actualul model de Evaluare Națională vor fi gata abia peste o săptămână. Școala online nu este nici ea cea mai eficientă, mai ales în mediul rural. Așadar, membrii asociației IPTA, împreună cu echipa filologisme.ro, s-au hotărât să facă o campanie dedicată elevilor din clasa a VIII-a. Asociația Idei și Proiecte pentru Tineri Activi va strânge fonduri pentru a cumpăra cel puțin 400 de cărți auxiliare de Limba și literatura română și Matematică, ce vor apărea la Editura Paralela 45/ART, și pe care le vom înmâna la 200 de elevi aflați în situații mai delicate, din clasa a VIII-a. Sperăm ca astfel să venim în întâmpinarea unei probleme cu care se confruntă viitorii liceeni și să-i încurajăm să caute, să studieze, să descopere și să privească încrezători spre toate provocările nesigure care îi așteaptă! Ia o carte și dă mai departe!

Fie că alegi să cumperi tu cartea și să ne-o trimiți, fie că vrei să donezi pentru ea și noi să o cumpărăm pentru tine, orice alegere este binevenită! Dacă dorești să ne trimiți direct cartea, te rugăm să ne contactezi în privat, pe adresa asociației: projects@ipta.ro.

Școlile către care vor merge donațiile de auxiliare sunt următoarele:

1. Școala Gimnazială Rădulești, din Rădulești, Ialomița
2. Școala Gimnazială „Alexandru Aldea Voievod”, din Alexeni, Ialomița
3. Școlile Gimnaziale din Gorj, care au copii din comunitățile: Crasna, Căpreni-Brănești, Bustuchin, Borascu, Bilteni, Bengești, Baia, Aninoasa, Vladimir, Alimpești.

În condițiile în care o să primim suficiente donații, mai avem în vedere următoarele școli:
1. Școala Gimnazială Corbii Mari, din Corbii Mari, Dâmbovița:
2. Școala Gimnazială Ungureni, din Ungureni, Dâmbovița;
3. Școala Gimnazială Grozăvești, din Grozăvești, Dâmbovița;
4. Școala Gimnazială Petrești, din Petrești, Dâmbovița;

Dacă dorești să donezi pentru ca noi să cumpărăm cartea, o poți face în contul asociației, cu mențiunea la detaliile de plată: Campanie auxiliare.

Asociația Idei și Proiecte pentru Tineri Activi 
Cod de identificare fiscală: 32903520
Cod IBAN: RO72RNCB0032153064120001

Site campanie https://ipta.ro/2020/11/14/ia-o-carte-si-da-mai-departe/

 

Vă mulțumim și haideți să-i sprijinim pe cei care au nevoie de viitor. Campania se încheie în data de 15 decembrie 2020!

 

 

 

 

 Auxiliar de Limba și literatura română – va apărea în noiembrie 2020, la Paralela 45.

Auxiliarul de Matematică a apărut în septembrie 2020, la Paralela 45.

 

 

Prețul celor două auxiliare din imaginile de mai sus este aproximativ 20lei/buc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *