„Recenzie într-o fotografie” – concurs cu premii în cărți, ediția I

Dragi prieteni ai filologismelor, dar mai ales ai cărților,

Ei bine, ce putem dărui mai bun și mai de folos decât o carte sau un cuvânt despre o carte? Și cum imaginea cât o mie de cuvinte a devenit deja un clișeu, Filologisme.ro lansează concursul „Recenzie într-o fotografie”, unde vom premia cele mai ingenioase recenzii vizuale de carte. 

Creativitatea voastră nu va fi testată în scris de această dată, așa cum poate v-ați fi așteptat, ci sunteți invitați să descrieți și să recomandați o carte care v-a plăcut foarte mult prin intermediul unei fotografii. Puteți crea un decor cu ajutorul obiectelor sau poate veți modela chiar voi obiecte reprezentative pentru fotografia care va exprima esența cărții. Vouă vă rămâne să răspundeți la întrebările-cheie: „Unde?” (poate fi acasă, prin oraș sau departe în lume), „Cine?”, „Cum?”, „Când?”. Ce cărți să alegeți… Ne-am bucura să întâlnim cărți clasice într-un decor modern, cărți recitite – nu doar citate –, dar și apariții noi. Regulile concursului sunt următoarele: 

1. Cartea aleasă trebuie să apară în recenzia din fotografie.
2. Obiectele alese sau create trebuie să descrie succint principalele teme abordate în carte.
3. Fotografia trebuie să fie clară și, mai ales, originală.

Recenziile câștigătoare vor fi premiate pe secțiuni de vârstă, anume 9-14 ani, 15-19 ani, 20 de ani+. Premiile vor consta în cărți și vor fi anunțate într-un articol special în filologisme.ro, unde autorii vor fi invitați să scrie câteva cuvinte despre ei înșiși, dar și despre experiența dobândită în urma participării la acest concurs. 

Premiile vor fi acordate pentru fiecare categorie de vârstă, după cum urmează:

PREMIUL I – un set de 10 cărți
PREMIUL II – un set de 7 cărți
PREMIUL III – un set de 5 cărți

Toate cărțile vor fi însoțite de diplome și de un tricou cu sigla filologisme.ro! (*Cărțile nu sunt la alegere, dar organizatorii se vor asigura ca premiile să includă cărți dintre cele mai nou apărute pe piața de carte din România, respectiv titluri din ultimele 12-15 luni).

Trimiteți recenzia-fotografie până pe 31 decembrie 2021, 11:59 p.m., la adresa de e-mail contact@filologisme.ro. În e-mail, trebuie să includeți numele și prenumele participantului, vârsta, instituția la care sunteți elev(ă)/student(ă), titlul cărții recenzate, un titlu sugestiv pentru recenzie și, firește, fotografia recenziei în următorul format acceptat: .jpg/.png.

Câștigătorii vor fi anunțați în cursul zilei de 15 ianuarie 2022, pe paginile oficiale ale filologisme.ro, Facebook și Instagram. Premiile vor fi trimise prin poștă ulterior.

Vă dorim mult succes,
Organizatorii

„Creativity is intelligence having fun.”(Albert Einstein)

 

Înainte de a participa la concurs, avem rugămintea să citiți Regulamentul Oficial al concursului (aici). Participarea la acest concurs implică acceptarea regulamentului.

Disclaimer: Ideea prezentului concurs aparține Ginei Scarpete Walters, fiind sponsorizat și organizat cu sprijinul echipei Filologisme.

2 thoughts on “„Recenzie într-o fotografie” – concurs cu premii în cărți, ediția I

  1. Există vreun număr maxim de „Recenzie într-o fotografie” pe care le putem trimite?
    Pot trimite, de exemplu, doua recenzii a două cărți?

  2. Dragă Oana,

    Din păcate, da, există o limitare de o recenzie per participant. Mult succes îți dorim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *