Activitățile de învățare experiențială ne vor rămâne repere pentru viitor, testimonial Erasmus+

 

Astăzi, vă povestesc cu mare bucurie despre experiența mea (și-a noastră, ca grup reprezentant din România) în cadrul proiectului Erasmus+, YES! I DO!, din Letonia.  Pe scurt, a fost un proiect frumos, sensibil, pe tot parcursul acestuia fiind implicați într-o serie de activități captivante, care ne-au permis să ne cunoaștem mai bine și, cel mai important, să ne observăm reacțiile noastre în diferite situații, tema proiectului fiind chiar mental health.

Unul dintre aspectele remarcabile ale proiectului a fost participarea noastră la activități fizice atât intense și de diversificate, încât ne-au pus la încercare toate abilitățile, de la cele fizice, la cele cognitive. Cel mai mult ne-au solicitat abilitățile de organizare în echipă. Asta în prima zi a proiectului, apoi cuvântul solicitat nu-și mai are rostul. Fiindcă apoi organizarea în echipă a venit de la sine. Ne-am străduit permanent să fim bine coordonați și să ne susținem reciproc în parcurgerea probelor alături de alte persoane. Aceste momente ne-au demonstrat importanța comunicării și a colaborării pentru atingerea obiectivelor comune.

Pe lângă activitățile fizice, în acest proiect am avut privilegiul de a participa la ateliere fascinante, în care am avut ocazia să ascultăm și să împărtășim experiențele de viață ale fiecăruia. Aceste momente de sinceritate și deschidere ne-au apropiat și ne-au ajutat să înțelegem mai bine complexitatea sănătății mintale. Fiindcă fiecare persoană are propria poveste, unică, iar pentru a o înțelege, empatia și înțelegerea sunt cheia sprijinirii celor din jur.

Un moment memorabil al proiectului rămâne seara interculturală, în care am avut ocazia să explorăm și să descoperim aspecte fascinante din fiecare cultură reprezentată în cadrul proiectului. Am admirat tradițiile și obiceiurile specifice fiecărei țări și am avut ocazia să degustăm mâncăruri delicioase și autentice. A fost o îmbinare perfectă între divertisment și învățare! Iar, per ansamblu, activitățile de învățare experiențială sigur ne vor rămâne repere pentru viitor! 

 

Adrian SAFTA, participant, din partea Asociației Filologisme, în proiectul „Yes! I do”, coordonat de Biedrība Caritas din Letonia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *